Drive Angry ★

Nicholas Cage, med ett 50-tal filmer bakom sig, har under 20 års tid varit en hyllad Hollywoodstjärna. Efter hans genombrott 1987 i filmen Mångalen med Cher, har miljonerna rullat in på hans konto. Nicolas Cage har dessvärre haft lite sämre koll på hur miljonerna rullat ut igen. Han har, som så många andra unga miljonärer, blivit fartblind och kunnat köpa allt som man kan peka på, ett 10-tal fastigheter, ett tyskt medeltida slott, en hel ö och massor med dyra bilar och så vidare. När intäkterna blir mindre än utgifterna så blir det kris i kassan och i den rävsaxen sitter Nicholas Cage just nu.

Vi minns Nicolas Cage  från en rad bra filmer som Wild at Heart, Leaving Las Vegas, The Rock, Face Off, Kick Ass med fler. Idag har inte Nicholas råd att välja och det kan vara förklaringen till att han medverkar i ett antal mediokra filmer som Seasons of the Witch och Drive Angry. Och risken är väl att det kommer fler tills han sanerat sina skulder. En uppföljare av floppen Ghost Rider är visst på gång…

Arg och sargad av sin ekonomi

Filmen Drive Angry är en tunn actionstory med tunna karaktärer med ett overkill av påklistrade CGI-effekter. Riktigt pinsam. Patrick Lussier (My Bloody Valentine och Dracula 2000) har regisserat vilket också bidrar till betyget. Drive Angry är en film som Nicholas Cage normalt inte skulle vara med i.

Filmens enda höjdpunkt är William Fichtner i rollen som The Accountant. Han är lysande.

– –

Betyg: ★ (Usel)