Rabbit Hole ★★★

En dramafilm om sorg och kärlek som är klart sevärd är Oscarsnominerade ”Rabbit Hole” med Nicole Kidman, Aaron Eckhart och Dianne Wiest i huvudrollerna. Filmen bygger på en pjäs av David Lindsay-Abaire som också skrivit filmmanus. Rabbit Hole är varsamt och elegant regisserad av John Cameron Mitchell (Shortbus).

Rabbit Hole är i första hand en karaktärsfilm där vi följer Becca och Howie Corbett, ett gift par vars liv dramatiskt förändrats när deras unge son blir dödad i en trafikolycka. Becca och Howie hanterar sorgeprocessen helt olika och vi kommer in 8 månader senare i deras liv under några viktiga dagar och får följa dem på deras olika stigar mot ett avgörande. Nicole Kidman och Aaron Eckhart gör båda lysande bra karaktärsroller liksom Dianne Wiest som spelar Beccas mamma.

Filmen är både tragisk och komisk emellanåt. Men dessbättre blir den aldrig någon gråtfilm, utan en välbalanserad lugn och mjuk resa tillsammans med några människor som känns nära och autentisk.

– Går det någonsin över, frågar Becca sin mamma (som också mist en son).

– Nej, säger mamma, han är alltid med mig som en sten i fickan. Jag kan glömma honom emellanåt och gå vidare, men jag stoppar ideligen handen i fickan och blir påmind. Men, det blir liksom bra…

– –

Betyg: ★★★ (Bra)

– –

Se filmens trailer.