Telefon: – Har du tid att snacka en stund?

– Absolut.

– Kom ut till bilen så tar vi en sväng.

Det är Power Big Meet i Västerås den här helgen för 24:e året i rad. Och svängen innebar ett par, tre (kanske fyra) cruisingvarv med hans blänkande röda mullrande Mustang.

Med en nercabbad Mustang med mer är 300 hästar mullrande under huven känns det helt klart rätt att åka i cruisingen. Folket strömmade ut mot vägarna och det var packat med stånd av allehanda slag och människor från när och fjärran.

30 grader varmt, bensinångor i luften, mullrande V8:or, allt från glänsande praktexemplar till rostiga rishögar, mellan 50-100.000 besökare utifrån och med ca 17.000 deltagande bilar från 40 länder, är Power Big Meet något alldeles speciellt. Folkfest då man går man ur huse för att deltaga. Den dryga milen lång cruisingvägen är proppad av folk på filtar, vilstolar, trädgårdsmöbler, partytält och parasoller som entusiastiskt följer bilkortegen.

Husvagn, barnvagn eller hundkoja?

Power Big Meet är världens största bilträff för amerikanska bilar. På Johannisbergs flygfält trängs över 600 knallar som säljer allt från fälgar till t-shirts och Elvisplattor.

Vi hann med att snacka en del också.

Annonser