Flip eller Flop?

I vår kreativa värld föds åtskilliga nya idéer varje sekund. Människan har givits den förmågan och vissa har också förmågan att förverkliga sina idéer, fram till färdiga lösningar och produkter. När vi ser dem häpnas vi och tänker ”Men ja, vilken bra idé”. Men vid närmare eftertanke så undrar man om det kommer att bli den succé som uppfinnaren hoppas på. En bra fråga att ställa sig är ”Skulle jag köpa den? Eller skulle någon av mina vänner köpa den?”. Här är tre exempel som kommer att bli flippar eller floppar.

Airbag för cyklister

Jag har skojat om det länge, men nu finns det. Designprojektet Hövding har blivit verklighet och nu erbjuds landets cyklister nästa generation cykelhjälm – den osynliga hjälmen som inte förstör frisyren. Pris ca 3.000:- och säljs via Designtorget (vilket verkar lite underligt eftersom sport- och cykelaffärer borde vara givna). Läs mer på Hövdings hemsida.

Flip eller flop? Vad tror du?

Självjusterande glasögon

Många människor har progressiva glasögon, dvs glas med olika brytning för nära och långt håll. Problemet med sådana glas är att när man ser på långt håll så kommer nedre delen av glaset att vara mer eller mindre suddigt, därför att den delen är anpassad för läsning. Nu löser emPower detta genom att känna av hur du rör huvudet och, med hjälp av microprocessorer och flytande kristaller, justerar glasögonstyrkan automatiskt. Pris runt 10.000:-. Glasögonen laddas på natten och har en drifttid på tre dygn. Läs mer på PixelOptics hemsida.

Flip eller flop?

Flyg med vattenkraft

Att kunna flyga fritt är mångas dröm. Den sista flip eller flopen ser också roligast ut. Du använder två kraftiga vattenstrålar för att skjuta upp dig i luften och genom att reglera strålarna kan du röra dig framåt, i sidled och uppåt. För att det ska fungera måste du ha en sjö eller ett hav under dig (vilket också bidrar till mer mjuka landningar). Se filmen på webbsidan och läs mer om Jetlev. Prislapp ca 500.000 kr.

Flip eller flop?

.

.

Annonser