Dagens Reflexion 24/10

Förmiddagens reflextion efter att nyhetsflödet flödat förbi brevid äggmackan och frukosten:

”Morgonstund har guld i mund”, sägs det. Ett urdumt talesätt som betyder att du ska gå upp tidigt, helst mitt i natten, sätta igång och jobba stenhårt till sena kvällen. Då tjänar du mycket pengar som du kan stoppa i käften.

No comments

Man tycker inte att Moammar Gadaffi fick ett hedervärt slut och att rebellstyrkorna inte respekterade ”krigets spelregler”. För det första så är inte rebellerna en armé med soldater utan löst folk från gatan och för det andra så får man kanske vad man förtjänat.

Victor Muller uppges ha sågat av den sista grenen han satt på med kineserna om 2,2 mdr för dryga 50% i bolaget och förhandlar om att sälja hela bolaget. Om kineserna är smarta låter de SAAB gå i konkurs och köper det dom vill ha istället, och Muller ramlar i backen utan klirr i fickan. Ooops!

Spelar på läppen för att muntra upp väljarna

Socialdemkraterna har rasat med över 10 % tack vare Juholt. En fin investering för partiet. ”Det blir bättre när krutröken lagt sig”, säger Juholt, fullständigt omedveten om att det är han som river upp krutrök hela tiden.

Till slut en reflexion om arenor. Stockholm bygger två (snart tre) jättearenor för en publik som många menar inte finns. Runt om i landet görs detsamma. De finansieras i regel helt eller delvis med kommunala medel – vilket innebär att annan samhällsnytta får mindre.

Bättre än reality.tv och i 3D

En idé för att locka folk: Varför inte upplåta spelplanerna till hulliganerna som fritt får gå loss på varandra till publikens hejarop. Bättre än reality-tv. Kunde romarna så kan väl vi.