Juholt visslar i mörkret

Enade partidisrikt runt om i landet och ledande socialdemokrater reser sig offentligt och kräver Juholts avgång. Det blåser orkan bakom ryggen på det verkställande utskottet som just nu sitter öga mot öga med Håkan Juholt och ska komma fram till en lösning. Det finns bara en lösning och det är att lyssna på rörelsen och ta sin Mats ur skolan. Han var fel man från första början (och det var det många som visste, inte minst han själv). Han uppfyllde bara två av valberedningens sju krav.

Det är naturligtvis synd om Håkan Juholt som person. Han borde aldrig ha tackat ja. Han kan innerst inne inte vara så naiv och förnekande som han uppträder.

– Jag har sovit gott. Jag känner ett starkt stöd från partiet. Vi har inte ett krismöte utan pratar om socialdemokratins framtida politik. Jag är glad att se så mycket mediabevakning, det betyder att socialdemokratiska politiken är av stort intresse. Jag kommer att sitta kvar som partiledare 2014.

Det klart att han inte har sovit gott.

Allt medan rosenbladen faller...

Någon form av diagnos kan säkert ställas. Så här reagerar inte en normal människa i en sån här situation. Någonstans slirar det hos Juholtarn. Och en sådan partiledare kan man inte ha. Han beter sig inte och reagerar inte som en normal människa i de här situationerna. Han småljuger och svamlar och vågar inte vara ärlig. Borde man inte vara en föredömligt normal människa som partiledare?

– – –

Nu har VU uttalat fortsatt förtroende för Juholt. The Show will go on…

Annonser