Triangle ★★★

Om du blandar en något förvirrad eller kanske synsk moder, några vänner som tar en segeltur till havs och mixar det med Kubrik’s Shining och Måndag hela veckan (dock utan humorn) så får du en aning om vad Triangle är för sorts film. Triangle är skriven och regisserad av Christoffer Smith (Creep, Severance, Black Death) och hör hemma i Horror, Mystery och Thriller-facket.

Huvudrollen Jess, den förvirrade modern, spelas bra och trovärdigt av Melissa George. Efter några inledande klipp från hennes hem, där hon lever tillsammans med sin autistiske son, så samlas ett gäng vänner en lördag för att ta en segeltur till havs. Jess kommer ensam till kajen och verkar rätt förvirrad men följer med ombord och de ger sig av med vind i seglen.

Ute till havs möter de en riktig freakstorm

Väl ute till havs blir det plötsligt helt vindstilla och himlen mörknar. En lokal monsterstorm blåser upp och båten kapsejsar. Alla utom en lyckas kravla sig upp på den upp- och nervända båten och stormen bedarrar. En stor oceanångare dyker så småningom upp och vännerna lyckas ta sig ombord på den. Den verkar helt övergiven. Eller kanske inte? Jess får en känsla av deja vu, hon känner igen sig.

Nu börjar filmen bli creepy och tar en första oväntad vändning. Fler kommer. Jag ska inte avslöja vad som händer, mer än att det tätnar och slutet är lika oväntat.

Ombord på den räddande oceanångaren är det något creepy…

Filmen har tre faser eller vinklingar på det som händer, därav namnet Triangle. Den känns lite tunn i början medan mitten bjuder på några härliga magsmällar som repeteras (vilket också är en del av idén). Slutet känns fräscht och oväntat men samtidigt lite sorgligt.

Filmen var en överraskning och jag gillar filmer som bjuder på intressanta vändningar som gör att man inte slappnar av i biosoffan.

Betyg: ★★★ (Bra)

Läs mer och se trailer

Annonser