De Fartblindas Klubb: en irriterande förening

När det börjar gå knackigt så tar dom sina pengar och drar. De sitter med i de Fartblindas Klubb som ger varandra förmåner och klappar på axeln. Trots att företaget går dåligt, trots att man tvingas säga upp personal så ökar deras penningpåsar i takt med deras Ego. De producerar inget. De skapar inget. Ytterst få bidrar konkret till samhällsutvecklingen eller den allmäna välfärden. De rör sig runt i samma gäng och sneglar på varandras penningpungar, dunkar varandra i ryggen och ger varandra nya förmåner. De lever i en värld för sig själva. De är sanna profitörer på de vi andra producerar. Dagens feodalkapitalister.

David Brennan är bara en av många VD:ar som hoppar av eller får sparken när bolaget går utför. Han tar sina pengar och går. Hur känns det för dem vars jobb på Astra Zeneca nu är i fara, att VD:n lämnar skutan med minst 330 miljoner kronor i penningpungen? Var han värd det? Knappast.

Ann-Leena Mikiver, presschef på Astra Zeneca i Sverige, säger att ”Det kanske låter mycket, men man ska tänka på att han har varit i företaget i 36 år, varav mer än sex år som koncernchef.”

Säg det du, tanten, till en sjuksköterska som jobbat i 36 år.

Eller ställ dig frågan, varför låter alla vi, den producerande och livsviktiga medelklassen, detta över huvud taget ske?

Annonser