Quartz Halogeninfravärmare på plats

Nu är den nya värmaren på altanen installerad, tack vare vännen Örjan. Den är liten men naggande god. Jämfört med traditionella infravärmare tar den minimal plats och värmer snabbt upp till 10 kvadratmeter.

Halogeninfra är bäst i test 

Förutom den klassiska infravärmaren så finns en snarlik teknik som kallas halogeninfravärmare. Fördelen med dessa är att värmaren uppnår maximal effekt direkt när den slås på. Samtidigt som halogen ger en hög värmekänsla så avges även ett starkt sken som kan upplevas positivt eller negativt för omgivningen. Testvinnaren är Heatlight HLW15 tack vare sin höga värmeeffekt, vattentålighet och relativt låga pris för den dyrare tekniken halogeninfra.

Smartson testar infravärmare

Heatlight HLW 15 Quartz Halogeninfralampan ger ett varmt och behagligt sken och ger ögonblicklig värme. Själva lamphållaren blir inte varm så det är lätt att korrigera vinkeln även när den är påslagen. Den har en effekt på 1500W och lampan har en brinntid på 5000 timmar (utbytbar förstås). Den lilla storleken gör den lättplacerad, 48 x 12 cm, och den finns i vit, svart och silver, med 1000W, 1500W eller 2000W lampa. Pris på tretti.se är 2.295 kr (fri hemkörning).

.

Läs mer om Heatlight