Safe House ★★★

Safe House är en actionthriller med Denzel Washington och Ryan Reynolds i huvudrollerna i regi av Daniel Espinosa. Den unge CIA-agenten Matt Weston (Ryan Reynolds) är väktare av ett så kallat Safe House, ett ”säkert hus” där speciella vittnen, agenter eller fångar kan skyddas och hållas i säkert förvar i hemlighet för omvärlden.

Han får veta att en gäst är på väg till hans Safe House. Gästen är inte ett vittne utan Tobin Frost (Denzel Washington), en före detta CIA-agent som gått över till den kriminella sidan och bland annat säljer ut personuppgifter om säkerhetspoliser i olika länder. Och han har nyligen kommit över en ny fil från en korrupt agent inom MI6. Jakten på Tobin Frost har redan börjat från organisationer som vill komma över den filen.

Det är kul att se Denzel i en skurkroll igen. Han har spelat präktiga vardagshjältar i så många filmer på senaste tiden, till exempel Unstoppable och The Taking of Pelham 1 2 3. Han gör det bra, liksom i American Gangster. Denzel Washington gör nästan alltid bra ifrån sig.  Ryan Reynolds gör en bra rollprestation också som den unge oerfarne agenten som får Tobin Frost på halsen.

Filmen tar en hel del intressanta och oväntade vändningar och är en tät actionrulle i högt tempo. Trots att slutet var lite förutsägbart så är det inte en bortkastad kväll att se filmen om man gillar action. Dt finns inte mycket till budskap eller djup i filmen, men det gör det sälla i den typen av film. Skjuta och jaga, that’s what it’s all about…

Betyg: ★★★ (Bra)

Annonser