The Best Exotic Marigold Hotel ✮✮✮

Ta ett gäng engelska pensionärer som inte känner varandra och stoppa in dem i ett litet hotell i Indien för att se vad som händer. Och det gör det i den rätt underbara filmen The Best Exotic Marigold Hotel.

airport

Filmen handla alltså om sju pensionärer som var och en på sitt håll sett annonsen på nätet för The Best Exotic Marigold Hotel for Eldery People i Jaipur. Av olika skäl lockas de och bokar en resa till detta lyxhotell som byggts för äldre människor.

Hotellet visar sig inte vara den lyx som förväntades, utan i rätt sunkigt skick. Det drivs av den unge Sonny (Dev Patel), en kille med visioner, drömmar och vilja, men i avsaknad av pengar och kanske också förmåga att skapa det han vill. Trots detta utvecklar hotellet en viss charm som blandas med de olika resenärernas syften med resan.

JudiDenchTom+WilkinsonEvelyn (Judi Dench) vars man nyligen avlidit, söker ett billigt äventyr. Graham (Tom Wilkinson) söker en gammal kärlek. Douglas (Bill Nighy) och Jean (Penelope Wilton) har förlorat sin pension i en investering i dotterns bolag och Muriel (Maggie Smith) reser för att få en billig höftledsoperation. Madge (Celia Imrie) söker en rik man att gifta sig med ocn Norman (Ronald Pickup) vill jaga brudar. Rollbesättningen är perfekt och de gör alla bra prestationer. Filmen är regisserad av John Madden (Shakespeare in Love, The Debt) och filmen har 7,2 på IMDb.

Filmen är en dramakomedi, det vill säga att den både innehåller skratt och glädje, men också sorg och tragik. Bara att se de olika attityderna hos engelsmännen när de möter den indiska kulturen är sanslös. Några kastar sig med nyfiken ut i Jaipurs färgstarka och bullrande stadsliv medan andra sitter hemma på hotellet och är bittra och rädda.

IMG_9259.CR2Vi kallar den en MåBra-film och vi satt båda och log när den var slut.

Den unge hotelldirektören Sonnys livsfilosofi sitter kvar efter filmen: ”Allting blir bra till slut. Och är det inte bra, så har vi inte nått slutet ännu.”

– –

boxBetyg: ✮✮✮ (Bra)