Varför tiger en svensk?

I Tyskland hotar man med att ställa in handelssamtalen med USA på grund av den omfattande och kränkande internationella spion- och övervakningsverksamheten som genomförs av NSA och andra amerikanska myndigheter. I Sverige säger våra politiker inget utan kommer att krama om Obama som fått för sig att gästa oss ett par dagar.

En svensk tiger. Inte i bara största allmänhet. Våra politiker tiger i synnerhet. Varför har Sverige ingen uppfattning om det som händer i världen? Tycker vi att det är rimligt att NSA kan läsa våra mail och vårt beteende på Internet? Vi svenskar är inte undantagna, inte så länge vi använder amerikanska tjänster (och engelska med för den delen) som Gmail, Google, Facebook, Outlook, Skype, MSN, Google Documents eller Microsoft Office via molnet, med mera, tjänster som har sina serverparker på amerikansk mark. Används av både svenska privatpersoner, företag och myndigheter.

I andra länder i Europa går debatten hög. Både i media och i politiken. Såväl privatpersoner, företag och politiker är upprörda och kränkta av de skärvor av sanningen som har avsöljats. Det finns säkert mer.

YOI Sverige är det tyst. Vi bryr oss inte. En svensk tiger.

Märkligt.

.

.

 

► Läs mer

Annonser