Prisoners ★★★

Jag gillar filmer som inte är förutsägbara, som tar nya turer, öppnar nya dunkla dörrar, engagerar och ställer nya frågor. Prisoners är en sådan film. Den är regisserad av Denis Villeneuve och handlar om Keller Dover (Hugh Jackman) och hans familj som firar Thanksgiving med sina grannar en grå och regnig novemberdag i en liten karg amerikansk stad. Den trevliga kvällen övergår till drama när de båda familjernas unga döttrar försvinner spårlöst.En mystisk gammal husbil stod parkerad i kvarteret tidigare på kvällen och nu är den också borta.

Dover ringer polisen och detektiv Loki (Jake Gyllenhaal) kopplas in. Husbilen hittas, föraren Alex (Pau Dano) omhändertas men inga spår efter flickorna. En skallgångkedja sätter igång. Dover och familjerna står inför sin värsta mardröm. Dover är beredd att gå hur långt som helst för att hitta sin älskade lilla flicka. Och mer än så ska jag inte berätta.

PRISONERS-MOVIE-Screensaver_1
Filmen är mycket skickligt berättad, förstärkt av regnigt novemberväder och den lite grå slitna stadsmiljön. Sakta byggs historien upp som ett pussel där inte alla bitar riktigt passar, skickligt, laddat och trovärdigt framfört av Jackman, Gyllenhaal och Paul Dano. Filmen är ingen kioskvältare och ingen klassisk actionthriller. Den är definitivt sevärd. boxBetyg: ★★★ (Bra)