Lucy ★★★

Luc Bessons film ”Lucy”, med Scarlett Johansson och Morgan Freeman i huvudrollerna, är en skruvad , välgjord och fantasieggande Sci-Fi-actionfilm. Den leker med den gamla fantasifulla tanken om vad som kan hända om vi skulle kunna utnyttja mer av vår hjärnas kapacitet.

Luc Besson är en fransk filmmakare, manusförfattare, producent och regissör (The Big Blue, Leon, Det Femte Elementet). Han skapar nerv i filmen från början. Han lyckas behålla nerven hyfsat trots att filmen blommar ut i en dimension man kanske inte tänkt sig.

AP_lucy_movie_jef_140725_16x9_992

Lucy tvingas i öppningscenen att överlämna en låst aluminiumväska till en mr Jang i en hotellobby. Lucy vet inte vad som finns i väskan. Hon blir upplockad och förd till mr Jang av hans hotfulla armé av kinesiska livvakter. Väskan innehåller…

lucy

Filmen är sevärd och bra underhållning. Jag gillade blandningen av action och den fantasifulla och filosofiska leken med neurovetenskapen och hjärnans förmåga. Lucy utvecklas till en superhjälte och till en förmedlare av stora existensiella frågor under filmens upplösning.

lucy_movie_3

Scarlett Johansson och Morgan Freeman ger krydda till storyn. Scarlett utvecklar en stark karisma och Morgan ger trovärdighet till storyn. Lucy är ingen stor film. Den är överraskande och väl berättad. Med andra ord är det är en god och trevlig underhållning en fredagkväll hemma i biosoffan.

– –

lucyBetyg 2,5: ★★★ (Bra)

Annonser