The Judge ★★★★

Ännu en film att varmt rekommendera. David Dobkins “The Judge” är ett drama med många dimensioner och är inte alls en traditionell rättgångsthriller som namnet kanske antyder. Den handlar om den framgångsrike advokaten Hank Palmer, spelad av Robert Downey Jr (Iron Man), och relationen till sin familj och framför allt sin far, domaren Joseph Palmer, spelad av Robert Duvall.

robert_downey_jr_si_robert_duval_in_judecatorul

Den något arrogante advokaten Hank Palmer får beskedet om sin mors död och åker hem till sin lilla hemstad för att delta vid hennes begravning. Relationerna till sina bröder och framför allt sin far, domare Palmer, är minst sagt dysfunktionella. Till råga på allt blir den gamle domaren anklagad för att ha mördat en gammal antagonist, genom att köra över honom med sin bil. Hank blir kvar för att hjälpa sin motsträvige far.

Jag ska inte berätta mer om handlingen. Se filmen med öppet sinnelag och njut av skådespeleri på hög nivå. Robert Duvall är strålande (som alltid) i rollen som den tjurskallige domaren och Robert Downey får ta av sig den arroganta masken och se verkligheten för vad den är.

The_Judge_2014_film_posterBetyg: ★★★★ (Mycket bra)

Annonser